Een trouwe investeerder vroeg mij (Douwe): Waar staat Matching Capital voor ? 

 

Een heel goede vraag.

En een goede aanleiding om al onze investeerders en lezers hiervan op de hoogte te brengen.

In 1 zin: groeien en tegelijk onszelf blijven. 

Op deze pagina leest u meer.

Ondernemend en Nuchter

 

We financieren projecten die de bank niet financiert.
Het moet natuurlijk wel verantwoord zijn.
We houden van vastgoed waar iedere maand geld uit komt. Dat de huurinkomsten de lasten (ruim) dekken.
We financieren ook vastgoed dat niet (direct) verhuurd wordt, dus transformatie en verkoop. In dat geval zijn er niet direct huurinkomsten, maar wordt er waarde toegevoegd. 
We steken veel tijd in de beoordeling van financieringsaanvragen. We wijzen ca. de helft van de aanvragen af. We denken actief mee met de aanvrager, wat deze kan (moet) doen om voldoende comfort en zekerheid te geven zodat we groen licht kunnen geven.

Transparant en duidelijk

 

Vastgoedfinanciering is een financiële aangelegenheid.
Er komt veel kijken bij bijvoorbeeld het bepalen van de betaalcapaciteit van kredietnemers, inzicht in projecten, kasstromen en meer. Ons doel is om de projecten duidelijk en begrijpelijk te presenteren. Het grote plaatje moet duidelijk zijn. Vragen over details beantwoorden we graag.

Transparant betekent voor ons ook dat we niet lange teksten willen schrijven, maar vooral in onze live uitzendingen en (animatie)video’s uitleggen hoe we werken. Zoals de animatie hiernaast.

Geleidelijke groei

 

We hebben in 2020 een mooie ontwikkeling doorgemaakt. In 2021 gaan we daarmee verder. Met meer projecten. Meer investeringskansen. En meer mankracht om nieuwe klanten te verwelkomen, goed contact te houden en vragen te beantwoorden. Met de komst van ervaringsdeskundige Marcel zetten we hierin een belangrijke stap. 

We groeien maar hoeven niet de grootste financier in de markt te worden. Wel de beste versie van onszelf met blijvende focus op vastgoed.

Onze investeerders staan op 1. Een investeerder is geen nummer bij Matching Capital, maar een persoon met zijn/haar eigen doelen en wensen.

Die een mooi rendement, in combinatie met zekerheden, op prijs stelt. 

Tevreden Investeerders

 

We kennen onze investeerders persoonlijk. En onze investeerders kennen ons.

We hebben elkaar ontmoet of in ieder geval telefonisch gesproken. Dat maakt dat onze investeerders ons gemakkelijk weten te vinden en dat er geen drempel is om ons te bellen, mailen of chatten.

 

We leren veel van de reacties, tips, kritiek, feedback, wensen en behoeftes van onze investeerders. En van de mensen die ons volgen en nog niet hebben geïnvesteerd.

 

We zijn er trots op dat onze investeerders positieve reviews geven op het onafhankelijke platform Trustpilot.

Creatief blijven

 

De marktrente is (voorlopig nog) extreem laag. De prijzen van vastgoed blijven (in grote linie) stijgen.

We slagen er desondanks nog steeds in om een zeer aantrekkelijk rendement (vaste rente) te bieden in combinatie met zekerheden (hypotheek).

We luisteren naar de behoefte van ontwikkelaars en vastgoedbeleggers, de partijen die financiering nodig hebben. En we luisteren naar de wensen en voorkeuren van onze (trouwe) investeerders. 

We worden vaak ingezet voor een financiering voor een korte periode, waarna een goedkopere herfinanciering plaatsvindt. Op dat moment hebben wij weer andere projecten klaarstaan, om weer te investeren met een mooi hoog rendement. 

Creatief blijven in een veranderende markt.