Lees hieronder meer.
Samenwerking Matching Capital
Ga naar INVESTEREN
pixabay terms conditions-624911_1280
Ga naar VOORWAARDEN

Samenvatting

 

Quick Parking is de grootste particuliere aanbieder van Schiphol-parkeerplaatsen (na de luchthaven zelf). Wij hebben de onderneming en de eigenaar 3 jaar geleden al leren kennen, en hebben eerder een (kleine) financiering gedaan.
Directeur-eigenaar is Albert Weerman. Quick Parking exploiteert luchthaven-parkeerterreinen in Amsterdam (Schiphol), Rotterdam Airport, Eindhoven Airport, Zeventem (Brussels Airport). 

De gevraagde financiering wordt aangewend voor aankoop van een parkeerterrein dat reeds wordt gehuurd en geëxploiteerd. Quick Parking weet dus precies wat ze kopen. De dagelijkse bedrijfsvoering blijft ongewijzigd. Er zijn 1.369 bewaakte parkeerplaatsen met een shuttle, die in 10 minuten de parkeerders gratis afzet bij de terminal. De aankoop wordt gedaan met een vastgoed-BV binnen de groep, de exploitatie blijft dus ongewijzigd bij Quick Parking.

Zekerheden (LTV 22,5%)

 

 

We hebben een bijzonder ruime zekerheid vastgelegd. Onze lening (1,5 miljoen) en die van Collin (2,5) hebben eerste hypotheek. De waarde van het onderpand is 17,78 miljoen, bestaande uit het gefinancierde terrein en het terrein bij Rotterdam Airport. Hierdoor is de loan-to-value (LTV) slechts 22,5%. De waarde van het onderpand is dus zeer ruim. Aanvullend worden huurpenningen van de twee terreinen verpand, plus een persoonlijke borgstelling van eigenaar. Zie de Productvoorwaarden voor het overzicht. Matching Capital is zeer positief over de combinatie van de aantrekkelijke rente (8%) en de zeer hoge zekerheid, met een professioneel geleide onderneming met ruime ervaring in het specifieke werkveld (luchthaven-parkeren).

Financiering

 

Er wordt 4 miljoen gefinancierd door Matching Capital (1,5 miljoen) en Collin Crowdfund (2,5 miljoen), in combinatie met een onderhandse lening (van Collin Crowdfund) van 5 miljoen. Onze financiering heeft hypotheek in 1e rang (voorrang op de 5 miljoen). De looptijd is 2,5 jaar. De rente is 8% per jaar.  Zie de Productvoorwaarden.

Matching Capital heeft de aanvraag als volgt beoordeeld:

  • Solvabiliteit: ruim voldoende (eigen vermogen en financiële middelen binnen de groep)
  • Afloscapaciteit: goed (de omzet/winst biedt ruim voldoende ruimte om de rentelasten op te vangen)
  • Zekerheden: zeer goed (1e hypotheek op onderpand met zeer ruime dekking + aanvullende zekerheden)
  • Ervaring: zeer ruime ervaring met exploitatie en eigendom luchthaven-parkeren bij diverse luchthavens.
  • Ondernemerschap: zeer goed. De onderneming heeft zich direct aangepast aan Corona, is nu afgeslankt.