Professionele investeerders

Matching Capital bemiddelt bij (financiering van) vastgoed(ontwikkeling).

Collectieve geldlening

Via Matching Capital kan u als investeerder participeren middels een collectieve geldlening. Wij brengen na een positieve kredietbeoordeling een lening tot stand op grond van de door de onderneming (lener) ondertekende leningsovereenkomst. Alle investeerders ontvangen een vaste rente.

Onderhands

Samen met onze partners en ons netwerk van klanten, investeerders en andere marktpartijen hebben wij in de professionele markt de nodige transacties off-market tot stand gebracht. Dit houden we uiteraard netjes gescheiden van de via onze website aangeboden projecten.

Wij hebben onderhands onder andere het volgende tot stand gebracht:
– Acquisitie van een kantoorpand en conversie naar appartementen (Utrecht).
– Verkoop van een winkelketen (diverse panden in Nederland).
– Particuliere gekwalificeerde investeerders participeren met ons in aankoop, renovatie en verkoop (huisvesting diverse locaties).

Particulier vs. Professioneel

Particuliere beleggers.

Matching Capital heeft goedkeuring van de AFM om te bemiddelen in opvorderbare gelden: het organiseren van een lening bij verschillende investeerders tegelijk. Deze onderneming die het geld heeft geleend betaalt de afgesproken rente en de aflossing hoofdsom terug, via de separate entiteit Stichting Derdengelden Matching Capital. Op deze website worden projecten gepresenteerd.

Particulier versus Professioneel

Wij maken onderscheid maken tussen particuliere beleggers/ investeerders (vanaf € 10.000 per project per persoon) en professionele investeerders (vanaf € 100.000 per project per persoon).

Het toezicht van de AFM op onze activiteit (bemiddeling in opvorderbare gelden) richt zich met name op de  algemene bescherming van particuliere belegger.

Professionele investeerders (vanaf € 100.000) nemen eveneens deel via de (collectieve) geldlening,  maatwerk is ook mogelijk: participeren als mede-investeerder met winstdeling, of indien passend desgewenst optreden als koper van het vastgoed. Neem contact op voor de voorwaarden.

Lead Investors

Wij werken graag met een Lead Investor per project.
Wat betekent dat ?
Een investeerder neemt een groter belang (vanaf een ton) in een project. Andere particuliere beleggers (ook wel retail-investors) doen mee voor € 10.000 per persoon. Voordeel voor de Lead Investor is hij/zij het risico’s niet geheel draagt en er is bewijs dat het project aantrekkelijk is voor de markt. Voordeel voor de particuliere (kleinere) beleggers is dat zij weten dat er een grotere investeerder instapt, een extra bewijs dat het een goede propositie betreft. De kleinere en grote investeerders kennen elkaar niet.
Matching Capital brengt ze niet met elkaar in contact (tenzij dat wederzijds op prijs gesteld wordt).

WhatsApp WhatsApp met ons !