Over ons

Matching Capital brengt beleggers/investeerders bij elkaar om, via een paar muisklikken, samen te investeren in leningen in vastgoedprojecten. Wij maken samen mooie projecten mogelijk, zoals huisvesting (verhuurde woningen), seniorenhuisvesting en projectontwikkeling. Met een aantrekkelijke vaste rente, zekerheid (eerste recht van hypotheek). De AFM houdt toezicht op onze activiteiten.

Douwe Westervaarder (directeur), oprichter van Matching Capital: 

“Gewone mensen” met een gewone portemonnee, zonder netwerk in het vastgoed, moeten ook toegang hebben tot goede vastgoedprojecten en hiermee aantrekkelijke rendementen realiseren. Net als professionele investeerders. 
Deze overtuiging maakt Douwe nu waar met Matching Capital. Iedereen krijgt de kans om al vanaf € 5.000 vastgoedinvesteerder te zijn, met zekerheden (eerste hypotheek) en een aantrekkelijke vaste rente. Douwe is econoom en oprichter van Matching Capital. Hij helpt graag mensen vooruit met oog voor kansen en nuchter met beide benen op de grond. Douwe heeft zelf uiteraard ook ervaring als vastgoedbelegger.

Taco Luiken (mede-directeur)

Taco was jarenlang directeur-partner van een groot advies- en accountantskantoor en is all-round adviseur voor ondernemers. Taco begeleidt onder meer bedrijfsovernames en is sparringpartner voor bedrijven en DGA’s. Zijn decennialange ervaring als accountant, ondernemer, leidinggevende, bestuurder en adviseur is van grote waarde voor Matching Capital. Hij heeft een strategische rol, bij complexe en belangrijke afwegingen in het kader van de ontwikkeling van het crowdfundplatform en de beoordeling van complexe aanvragen. Waar banken vaak nee zeggen, kunnen wij juist het verschil maken door te bezien hoe en onder welke voorwaarden het wel kan, mits verantwoord natuurlijk. We kunnen het verschil maken dankzij Taco’s creativiteit en ervaring.

Sheree Lanihun (marketing en bedrijfsontwikkeling)

Sheree behaalde in 2014 haar Bachelor of Laws (LLB), cum laude, aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna behaalde ze in 2015 haar Master of Laws (LLM) aan de Erasmus Universiteit en een Master in Business aan de Cambridge University. Met haar kennis en commercieel talent ging Sheree direct na het afstuderen aan de slag als Acquisitions Manager bij een internationaal vastgoedbeleggingsfonds. Haar ervaring en kwaliteiten zet ze in met veel plezier in bij Matching Capital. Sheree is betrokken bij de ontwikkeling van onze portfolio, waaronder onze internationale ambities en de marketingstrategie. Sheree voert intakegesprekken met nieuwe aspirant-investeerders. Zij is contactpersoon in kader van de klachtenregeling. In haar vrije tijd investeert Sheree in vastgoed, verdiept ze zich in nieuwe ontwikkelingen en ze vaak te vinden in de sportschool.

Ellen Westervaarder (backoffice en administratie)

Ellen is afgestudeerd in de farmacochemie aan de Vrije Universiteit. Ellen startte in 2021 als hoofd backoffice en administratie bij Matching Capital en inmiddels bijna full-time aan de slag. Zij is verantwoordelijk voor de administratie van de groeiende portefeuille leningen. Hieronder valt de tijdige en correcte maandelijkse uitvoering van betalingen van rente (en aflossing). Daarnaast zorgt ze voor overzichten, jaaroverzichten en allerlei administratieve vragen van investeerders. Ellen is als hoofd backoffice de drijvende kracht op het gebied van interne control en administratieve organisatie. In haar vrije tijd is Ellen als echte dierenliefhebber en hondenfanaat in het bos en in de duinen te vinden. Een aardig detail: Ellen is de bedenker van de naam Matching Capital.

Matching Capital richt zich op vastgoedprojecten, maar kan ook worden benaderd voor financiering van bedrijven (MKB). Financiering is dan mogelijk door samenwerking met andere financiers.