Investeerderstoets

In het kader van AFM-voorschriften nemen wij een investeerderstoets af (via het scherm Overmaken en het zetten van het vinkje bij Investeerderstoets) voor iedere consument (particulier) die via ons platform investeert. Dit voorschrift geldt niet voor rechtspersonen. Dit betekent:

Wij vragen per project iedere consument om te verklaren dat hij/zij niet meer dan 10% van zijn/haar vrij belegbaar vermogen investeert in een project. Dit gebeurt middels het vinkje bij het intekenen op een project. Via acceptatie van de Algemene Voorwaarden verklaart u als consument dat u niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen investeert. Zonder acceptatie van de Algemene Voorwaarden Geldgever kan u niet deelnemen. Uw acceptatie (vinkje) wordt bewaard.

 

Wij wijzen op het advies van AFM om niet meer dan 10% van het vrij belegbaar vermogen te investeren in crowdfunding

 

Maximaal 10% van vrij belegbaar vermogen.

Deze investeerderstoets is bedoeld ter bescherming van de consument. De uitslag van de investeerderstoets is niet bindend. Wij voeren geen controle uit of een consument daadwerkelijk voldoet aan de 10%-regel.

Ter bescherming krijgt iedere investeerder/deelnemer bovendien 48 uur de tijd zich te bedenken en hiermee zijn/haar investering (storting) terug te draaien. U kan u geld dan terugvragen, aan welk verzoek op dat moment door ons zonder kosten noch enige voorwaarden wordt voldaan.

Maximum voor particulieren

 

Particuliere investeerders leggen niet meer dan € 80.000 in. Zodra een investeerder (geldgever) in totaal meer dan € 100.000 investeert, dan is er sprake van een professionele investeerder.

Aan iedere belegging en investering zijn risico’s verbonden.

Matching Capital adviseert u om uw investeringen/beleggingen en daarmee uw risico’s te spreiden en om zo nodig financieel, fiscaal en/of juridisch advies in te winnen alvorens u een beslissing neemt. 

Vragen? Stel ze gerust: