Hoe werkt het

Hoe werkt het

Financiering nodig?

Een ontwikkelaar, bouwer of vastgoedinvesteerder vraagt bij Matching Capital een lening aan. Op basis van gesprek(ken) met de aanvrager, volgt een besluit om een project in principe aan te bieden.

Dan volgt de kredietbeoordeling, waarin we onder de motorkap kijken van de onderneming, de directie, hun achtergrond en track record.

De ins en outs van het project waarvoor de financiering is aangevraagd worden besproken. Op basis van de Credit Rating Score van Matching Capital wordt de minimale rentevoet vastgesteld. Het geboden rentepercentage moet natuurlijk aantrekkelijk  zijn voor onze cliënten, in combinatie met zekerheden en een beperkt projectrisico.

Financiering aanvragen? Kijk hier hoe het werkt.
Hoe werkt het

Investeren met zekerheden en een aantrekkelijk vast rendement:

Lees op de projectpagina over de lopende projecten.
Besluit u om deel te nemen als investeerder (middels een geldlening), dan klikt u op de knop “Ik wil investeren”.

U accepteert de algemene voorwaarden en de leningsovereenkomst digitaal, u hoeft dus niets te printen en te ondertekenen. U maakt via iDeal of een andere betaalmethode het deelnamebedrag over naar rekening van de Stichting Derdengelden Matching Capital. Wij sturen u een bevestiging van ontvangst.

Wij houden u minimaal ieder kwartaal op de hoogte van de loop van het project waarin u investeert. Het is uiteraard ook mogelijk om deel te nemen aan verschillende projecten.