Continuïteit

[vc_row css=”.vc_custom_1510664771459{margin-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Continuïteit Matching Capital en Nakoming Leveringsovereenkomsten

Onze prioriteit is het belang van onze investeerders, zijnde de uitbetaling van rente en de hoofdsom.

Bij een onverhoopt faillissement van Matching Capital worden de belangen van de investeerders als volgt geborgd:

 

Privaatrechtelijk:

De leningsovereenkomst (er is een leningsovereenkomst per project) tussen de onderneming die gelden aantrekt via het platform (“geldnemer”) en de investeerders (“geldgevers”) blijft onverkort van kracht. Deze leningsovereenkomst is mede ondertekend door de Stichting Derdengelden Matching Capital en Stichting Zekerheden Matching Capital. Matching Capital BV heeft deze ondertekend namens de investeerders.

 

Scheiding van entiteiten en geldstromen:

De Stichting Zekerheden Matching Capital, de Stichting die de zekerheden namens de investeerders borgt, zal door een mogelijk faillissement van Matching Capital BV niet worden geraakt.

De betalingen en aflossingen uit hoofde van de leningsovereenkomst tussen onderneming en investeerder, lopen via de bankrekening van de Stichting Derdengelden Matching Capital. Daarmee zijn deze geldstromen gescheiden van de onderneming waarin de exploitatie van Matching Capital gevoerd wordt. Bij een faillissement van Matching Capital BV zullen de werkzaamheden voortvloeiende uit de leningsovereenkomst gecontinueerd worden door de Stichting Derdengelden Matching Capital.

 

Screening en scheiding van projecten:

Wij werken van project tot project. Ondernemingen die een aanvraag indienen en de projecten waarvoor financiering wordt gevraagd, worden zorgvuldig beoordeeld om het risico op een het niet nakomen van verplichtingen te minimaliseren. De projecten zijn financieel gescheiden, waardoor een eventuele tegenvaller in het ene project geen invloed heeft op een ander project.
De belangen van de investeerder zijn gewaarborgd door de zekerheden op de geldlening (hypotheekrecht resp. garanties) in combinatie met de scheiding van geldstromen via Stichting Derdengelden Matching Capital.

 

Intellectueel eigendom:

Het intellectueel eigendom van het platform van Matching Capital is uiteraard eigendom van Matching Capital BV. In geval van een faillissement zal de Stichting Derdengelden Matching Capital de nieuwe eigenaar van het intellectueel eigendom worden, waarmee de (klant)administratie en is geborgd.

 

Bedrijfsvoering:

De gelden die zorgen voor de continuïteit en bedrijfsvoering zullen worden gedragen uit bijdragen van ondernemers/geldleners (administratiefee en successfee) en de investeerders (administratiekosten). Fees worden op het moment van het slagen van het project dan wel gedurende de looptijd van het project geïnd. De vaste bedrijfslasten van Matching Capital BV zijn laag. Investeringen, bijvoorbeeld het aannemen van personeel, worden pas gedaan op het moment dat deze noodzakelijk en financieel verantwoord zijn. De overheadkosten zijn zodanig laag, dat een door geldgebrek gedwongen einde bedrijfsvoering vrijwel is uitgesloten.

 

Buffer:

Matching Capital BV heeft een financiële buffer ondergebracht in de Stichting Derdengelden ter grootte van minimaal een maand rentevergoeding over de som van de uitstaande leningen via het platform. 

 

Raad van Advies:

In verband met de groei van Matching Capital, haar klantenbestand en de portefeuille aan projecten en leningen, wordt (in 2019) een Raad van Advies geïnstalleerd, bestaande uit drie ervaren ondernemers relevante ervaring in de financiële resp. vastgoedsector.

Met bovenstaand continuïteitsscenario menen wij vanuit Matching Capital BV de belangen van alle betrokkenen naar behoren te hebben geborgd.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” wpex_bg_overlay=”dotted” css=”.vc_custom_1509471729735{padding-top: 100px !important;padding-bottom: 100px !important;background-image: url(https://matchingcapital.com/wp-content/uploads/2017/10/Nieuwsbrief-achtergrond.jpg?id=79) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” wpex_bg_overlay_color=”#0072bc” wpex_bg_overlay_opacity=”0.5″][vc_column typography_style=”white”][vc_column_text]

 

WhatsApp WhatsApp met ons !
%d bloggers liken dit: