11 januari 2020: We zijn het jaar goed begonnen.

De beste wensen voor een gezond, gelukkig en succesvol 2020! Het jaar 2020 biedt kansen en uitdagingen.

Uitdaging

Als Matching Capital financieren we graag projecten met een gezond huurrendement. Een uitdaging is dat de huizenprijzen de laatste jaren sterk gestegen zijn. Er hier lijkt nog geen einde aan te komen. Dat is niet alleen lastig voor mensen die een woning willen kopen. Het is als woningbelegger ook moeilijk om een aantrekkelijk huurrendement te maken. Daardoor is het niet altijd mogelijk om 6 tot 7% rente te bieden.

Projecten met gezonde huurinkomsten zijn “crisisbestendig”. Stel, de prijzen gaan een keer fors zakken. Dan is er niks aan de hand zolang er een goed huurrendement is. De rente kan gewoon aan u worden uitgekeerd. Dus: we houden van verhuurde woningen. Het tekort aan betaalbare woningen in Nederland is enorm, en dat zal voorlopig zo blijven. Er zijn daarom voldoende huurders. 

Bij kantoren, winkels of bedrijfspanden kijken we ook nuchter en kritisch naar de huuropbrengsten en de verhuurbaarheid. Wat we te risicovol achten, keuren we af en treft u niet op onze website. Op onze site staan (uiteraard) alleen projecten waar wij vierkant achter staan. 

Ons streven is om 6% rente of meer te blijven bieden. Kredietnemer moet het uiteraard wel kunnen betalen. Er zijn fondsen (ik noem geen namen) die 7% rente bieden terwijl het vastgoed 4% huurrendement opbrengt. Ze gokken op een forse waardestijging. En anders hebben de beleggers die hun geld hebben uitgeleend een probleem. Rente wordt betaald met geld van nieuwe beleggers. Dit vinden wij oneerlijk en hier doen wij principieel niet aan mee.  

Matching Capital kansen in 2020

Kansen!

Er zijn nog steeds mogelijkheden om een goed huurrendement te maken. Het vraagt creativiteit.

Wij hebben goede ervaringen met verhuur aan internationaal personeel. Hardwerkende mensen die huisvesting nodig hebben. Hierdoor is een gezond rendement mogelijk. 

Studentenhuisvesting idem dito. We hebben afgelopen jaar het eerste project voor studenten en starters in Rotterdam gefinancierd. In 2020 bieden we meerdere projecten voor studentenhuisvesting.

Wat ook kansen biedt, is dat Nederlandse ondernemingen ons weten te vinden voor projecten in het buitenland. We hebben op dit moment financieringsaanvragen in behandeling. 

Samenwerking

In 2020 gaan we projecten in samenwerking financieren.

Bank

Tot nu toe zijn vastgoedprojecten van Matching Capital bankvrij gefinancierd. Nieuw is financiering in combinatie met een bank. 

Private investeerder(s)

Financiering met grotere “lead investors” plus crowdfund- investeerders.

Crowdfunding

We gaan samenwerken met een zeer gerenommeerde partij om projecten succesvol samen te doen. Later meer.

Samenwerking Matching Capital